Avdelning: Very Proud Aunt Yes Indeed!!

http://www.guardian.co.uk/music/2009/oct/30/new-band-polly-tones


En riktig jag mötte Lassie historia.

Idag  har jag träffat en äldre dam som har sett Edit Piaf LIVE!!  1954 i Stockholm. Hur mäktigt är inte det?! Jo, MASSOR!! 

 ~ L

Sista minuten.

Man köper ett sådant därt rabattkort på filmografen och tror att hej och hå va man ska springa på bio inom loppet av tre månader. I alla fall 3 gånger till. Övertro. Sen, kommer det när det är en vecka kvar och man kommer på att jahaja, inte har man varit på bio särskilt mycke. Inte ens en gång i månaden under tre månader. Så för att få ut maximalt får man litet maraton av bio (ska ju finnas nåt att se också). Så denna vecka. Igår. I sista minuten. Sista dagen hann jag med en film till. Och det ångrar jag inte att jag såg den. Julia & Julie.  Lite amerikanskt snyfteri är det. Men det glömmer man bort för filmen är faktiskt jäkligt bra. Rolig. Inspirirerande. Inte alltid självklart att man vet hur det ska gå. Om alla får ett lyckligt slut. Men en sak är då säker. Sugen på att laga en massa fransk mat som ett helårsprojekt blev man onekligen.


Bôn Appetîte!

&

Joeyeux experience du film!

 

/ L


Påminnelse

Glöm inte att stanna upp ibland och titta uppåt, ta ett djupt andetag eller fyra och om du har tur så är det en klarblå himmel, eller häftiga moln som ser ut att brinna i rödgula solnedgången, eller om det är kväll eller natt, stjärnklart, och har du riktigt riktigt tur, så kanske du får se en stjärna falla.


Inspiration till stordåd.

Har just avslutat virkningen av min världens längsta halsduk. Med ett garnnystan som är från förra årtusendet. Nämligen 1986. Köpt på Island.  Lite sådär pastell lila "fluffgarn". Minst 4 meter i längd blev den. Många varv runt halsen blir det. Men gisses va de ska värma gött i vinter.

Tacka Fåret för Det ;)

/ Amen.


Cocoroco

Jaa, vad säger man. Audrey Tautou säger man. Spelar ingen roll vilken roll hon spelar.  Hon blir verkligen personen hon spelar. Till skillnad från en del andra skådespelerskor som ser ut som dom alltid har gjort och frisyren är densamma. Oavsett. Och har samma minspel oavsett. Suck.

Coco före Chanel. Denna uppstudsiga fröken som befriade en hel generation från korsetter och gigantiska hattar. Som inte tog ett nej för ett svar. Frk Tautou ÄR Coco.


Med andra ord en film som man ska se. Den har mycke humor också. Kan tänka mig att det blev en del garv vid inspelning av vissa scener.


Och dessutom har jag hittat två nya fina partylåtar som fanns med i filmen. Om torpeder och cocorocos.


Även övriga skådisar i filmen är rätt sköna personer.

Jag ger den MVG.

Dagens Yogi

Mental expansion
comes from
the inspiration we
give each other.


Dagen Yogi

The mind is given to You, You are Not  given to the mind.

RSS 2.0