Nya Ord.

Häromdagen fick jag lära mig ett nytt ord.  Ego- Massage. Det är vad det låter; Massera Egot. Och  då  inte bara sitt eget utan även sina nära och käras. Folk glömmer lätt bort att ge varandra uppmuntran och beröm. Visa att man tycker om nån jättemycket. Hur fantastisk någon är.  Med ord. Med kort. Med ett sms. En blomma. Med små gåvor.  Det vet ju alla att man kan ha haft en helt förjävlig dag på jobbet eller i skolan eller vad det nu är man gör om dagarna och så träffar man på en vän eller arbetskompis som säger nåt som får en att känna att dagen blev trots allt inte helt genomsvart. Man tackar.

Raggsockar och andra ting.

Folk som känner mig vet att jag är en riktig livsnjutare, och då menar jag inte bara sånt som har med mat & dryck och konsten att inte göra ett skvatt en hel dag -  förutom att gå omkring i myskläder och raggsockar och kura ihop mig i soffan eller fåtöljen under en filt med en bra bok (läser aldrig dåliga böcker), en kopp te/kaffe/choklad och nåt gott till. Att inte yttrar ett ord på en hel dag, förutom att man surrar med katten då. Naturligtvis avkopplande musik. 
       Men sen så finns det annat som är livsnjutning,  och det är att ta en "kraftpaus", stanna upp och observera vad som försigår i ens omgivning. Att bara var tyst och ta in allt det vackra som faktiskt omger oss i form av natur, underbara vänner, avkopplande ljud. Kolla in himlen; vilka häftiga moln det kan bildas. Kolla in trädtoppar. Man ser en fågel som sitter och putsar sina fjädrar och är det vår så kan man få se hur dom uppvaktar varandra, prasslet av löv ( om det inte är vinter förstås), en ekorre som kilar upp och ner för trädstammen. Vilka vackra färger det finns överallt. Dofter. Oändligt med ting och händelser  som man går miste om för att man har så bråttom överallt. Alla måsten som man inte alls måste. Faktiskt.


Livet skriver kapitel.

"Vad bryr jag mig om hur de har det i Afghanistan eller Sierra Leone eller ens vad det har före ena helveten i Västervik, när min själ värker".

"Men skulle världen fortgå som man förnuftigt räknar ut att den borde fortgå, ja om det blir bra elleri nte beror ju på vem som sitter och räknar ut, men till att börja med ska man nog vara glad och tacksam för att det åtminstone inte alltid blir som man räknar ut det, eftersom det man räknat ut inte sträcker sig mycket längre än till närmsta kväll eller närmsta morgon. I vårt fall, i vårt familjefall, och i min fläsk-och-potatis-och-Ville-utredning, där hade jag alldeles glömt bort att erotiken är starkare än fläsk".

Denna bok gavs ut 2001. Det året fyllde författaren Gerda Antti 72 år. Med detta vill jag bara säga att man ska inte underskatta gamla damers skriftande. Eller äldre. För 72 år är ju ingen ålder. Om man inte är en häst förstås.

Man ska aldrig dömma en hund efter håren.

Ännu en outsider som slår nock på mr Simon. Som bevisar att fastän man är 40+ och ingen Brittan
Spears så kan man sjunga som en ängel.  Och att det finns hopp för oss andra kärringar också.


http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Sträckläsare

Jag började läsa denna bok när jag satt på bussen hem till fjälls nu till påsk. Med avbrott för middag och tandborstning så sträckläste jag till sista sidan. Alla som vill läsa om österland får lära sig att det faktiskt en gång fanns ett Afghanistan som hade en vacker historia. Att det bodde människor där med själ och hjärta. Med humor. Som gillade att äta god mat. Som älskade att läsa. Som hade drömmar och framtidsvisioner precis som vi. Ha fester. Dansa. Hade fina traditioner. mm mm mm. Och att flyga drake är sannerligen ingen lek.

Vårsalut

Så var man tillbakas från årets upplaga av påskfirande i fjällen. Eller firande och firande; hem och ladda batterierna.
Och receptet som sådant är följande:

En rejäl dos av fjällvyer.
Sol.
Snövidder.
Blia.
Sitta ute på vår altan inbäddad i filtar,  blicka ut över Gardfjällets massiv och läsa en bok.
Mammas våfflor.
Göra upp eld ute i det fria när kvällsmörkret lagt sig, grilla korv och dricka varm choklad.
Tystnad.
Kalla nätter med ett himlavalv fyllt med stjärnor i alla storlekar. Ett himlavalv som man bara trodde fanns i sagorna. Om man inte har tur att vara uppväxt där det fortfarande finns ställen utan gatljus överallt.
Alla småfåglar som konverserar i alla tonarter.

Det sista en försmak av att våren är i antågande. Att det börjar vara dags för att göra den årliga turen till havet med några goda vänner.


Och så dom där flugparen som kopulerade hejvilt på den solvarma väggen på baksidan av huset. (Har dock inget med mitt batteriladdande att göra).

Så till er alla släpp fångarna loss det är åter vår!! Och vad/vilka det kan vara är ju en högst  en individuell fråga, men jag tror dock att det är lite för tidigt att klä sig i bikini och badbaxor.









RSS 2.0