Konsten att ta igen sig.



Det är tufft att vara liten och att hinna göra så många hyss som möjligt, så ibland så måste man ju vila också för att orka. Och vars bättre än på mattes fårskinn i gungstolen?

Och fårskinnet kommer från ett får som fick leva livet glatt och lyckligt vid Vindelälvens slingrande strand.

~ L

Vilodag.



När man som jag jobbat måndag till måndag med torsdag som enda lediga dag så helgar jag denna tisdag som absoluta vilodagen denna vecka. Och bästa sättet att ladda batterierna är

 Att Sova Länge
En Stor Kopp Thé
Några avsnitt av Det Goda Livet
En God Enkel Lunch
Gott Kaffe med tillhörande Gofika
Ligga på Soffan Med En Gosig Katt på Magen och Läsa DN
Ta En Eftermiddagslur
Titta på Morden i Midsommer
Dricka Mera Stor Kopp Thé.
Äta en God Middag.
Ta Ett Varmt Bad.
Osv.


Efter en sådan softardag kan man inte annat än Sova Gott.

~ L

Kuliga pyssel.

http://dosfamily.com/


Alltid lika inspirerande att hitta såna där pysselsidor där du kan skramla ihop vad du haver för att göra nåt roligt hantverk.
Och nog hade jag velat ha en säng av en båt när jag var liten. Även nu när jag är stor. Faktiskt.

~ L 

Mot Ljusare Tider.

 I år var denna dag en riktig gråmulen skruttdag. I fjol vid denna tid befann jag mig i mina hemtrakter. Kl. 09:23, den 9 januari - för att vara helt precisis, tog jag denna bild. Där solen börjar ta sig över fjällkammen och lyser upp Hemberget. Och om man tittar riktigt noga längst upp på berget, så ser man en liten koja, Gapakojan, från vilken man har milsvid underbar utsikt när man väl tagit sig dit upp.



 Ljuset är på väg!

~ L

Nya erövringar.

Ja vad ska man säga, den lille parveln växer och får längre ben för var dag som går och därmed utökas hans upptäckarområden. Nu har han erövrat diskbänken, så att gömma undan saker på den nivån är numera helt uteslutet. Hans nyfikenhet har inga gränser och inga höjder eller prång verkar avskräckande. Man är lite orolig att när man kommer hem ska han ha råkat ut för en olycka. Att han är till fara för sitt eget bästa.

Till min förvåning har han och Lisa sovit på soffan tillsammans utan att han har försökt mucka gräl - visserligen i var sin hörna, men ändå.

Och mina fötter får numera vara ifred större delen, liksom att han har nästan slutat använda mig som klätterträd. Dock blir han snabbt förlåten om detta skulle hända nån gång då och då, för han är ju den sötaste lille skrutt som finns på fyra gängliga ben!

Mvh
från en mycket lycklig inneboende till två kissemissar.

~ L


Mysbelysning.

Juldagskvällen var så himla vacker och i mina blomlådor - som jag dekorerat med blåbärsris och gamla kvistar,  hade snön lagt sig så vackert över julbelysningen. Precis som om någon liten vätte bodde därinne.




                                                           ◊◊◊








                                                                          ◊◊◊






Om man lägger örat riktigt nära kan man nästan höra hur dom sjunger och jular och har sig därinne, eller hur?

~ L

Lilla monstret

Nykomlingen far fram som en virvelvind och hittar hela tiden nya saker att prassla med och utforska. För tillfället har han upptäckt att man kan halka omkring i badkaret och klösa fast sig i duschdraperiet. Och än så länge kan han gå balansgång på badkarskanten. Sen har han upptäckt att han kan sitta på soffryggstödet och vifta med tassen så tavlorna nästan ramlar ner. Nyfiket står han och tittar på när jag ska rengöra deras toalett. Och häromdagen höll jag på att stänga in den rackaren i kylskåpet. Men han är så himla söt och gosig så det får man ta. Dessutom har Lisa fullt upp med att hålla koll på vad han gör. Blir hon less hoppar hon upp i garderoben på en hylla långt upp för att få vara ifred.

Här kommer i alla fall lite bilder på den lille och hans kompis.




                                                           ♥♥♥




                                                            ♥♥♥




Jag är lyckligt lottad som har dessa två gostossar att komma hem till och glädjen att se hur bra dom mår av varandra och all den kärlek man får. Att man inte alltid får sova ifred och vaknar av att nån liten vilding sitter på ens axel och kurrar så det vibrerar i hela sängen och petar med tassen i ansiktet som för att kolla om man lever, det tar jag så gärna.


~ L


RSS 2.0