dassfunderingar

vad är det med kändisar och krösusar och deras faiblesse för antalet badrum/toaletter?? Alltid när man läser om dessa mänskors lyxkåkar så har dom ofta mer än dubbelt så många badrum/toaletter i proportion till övriga rum!?!

Vad? Vad? Vad?

˜ L

ett annat slags bröllop

som ger era vänner ett minne - och eventuella men, för livet, kan vara att överraska (när man tror att man ska gå på 50 års kalas), med att gifta sig i en slalombacke (?!) mitt i säsongen av största mygg och knott svärmarna. Det gjorde en av mina goda vänners svåger igår.

˜L

vad var det jag sa

om att dricka sig så man tappar huvud och vett? Läste att två killar i bara shortsen var ut och åkte gräsklippare. En annan - ännu galnare typ, klättrade upp högt i en lyftkran - kanske samma galenpanna som fick för sig att bestiga ett 3 meter högt trafikljus vid E4an mitt i Umeå härom helgen?

˜ L


Tackar spotify för det.

Har hittat en fantastisk skiva som heter The Prayer Cycle. Vackert så det förslår. Sånt man ska lyssna på när man sitter i bersån och dricker sitt kvällste.

Amen

˜ L

midsommarnattens dröm är mjuk

för den som inte planerar att  supa skallen i bitar eller blir drabbad av olycklig kärlek, svartsjukedraman och oöverlagda handlingar  som brukar vara vanligt och aldrig brukar sluta bra under denna kvällen som kallas midsommarafton.

Några blomster under kudden kommer jag inte att ha, men hela balkongen full däremot. Så nu kan sommaren börja på riktigt.

Och efter förra helgens fest och galaföreställning så är det skönt med stilla ro med katten.

Nubba lugnt.

˜L

och dom säger att vi norrlänningar är svåra att förstå!!!

har som tidigare lästs varit i svenska huvudstaden under helgen som begivit sig. Allt väl så långt. Men när jag skulle hem så tror jag fan att dom hade skruvat ner ljudet i varje mikrofon och glömt att tala ur skägget ordentligt!!

Först var det busschauffören som körde bussen till Arlanda som när jag frågade om det var bussen till Arlanda svarade att han trodde att det var det.      ?!?!?!?!?!?!?!?!?

Sen när vi väl var framme så hörde jag inte vad han sa utan det var bara en massa mummel och alla klev av så jag tänkte att det var väl dags att kliva av. Hamnade därmed på utrikes. Som heter Terminal nånsiffra typ. Inrikes heter så fint som Terminal 4 dit det var en kilometer minst att gå. Och när man som jag hade två rejäla skavsår på vardera fot blev man rejält sur. Det enda positiva var att solen sken.

Sen,

hade jag inget bagage och skulle checka in direkt vid gaten. Där satt man i godan ro i tid och väntade. Så börjar hon vid incheckningsdisken tala och det enda jag hör är att om nån mummel mummel kom till mummel mummel gaten. Och när jag går dit för att fråga artigt att jag hörde inte vad hon sa så svarade den välkammade tösen (för gammal var hon inte) att huvudsaken var att hon visste vad hon sade.  ..................?????? Men va faaan. Är det serviceminded? Snorkfröken hade varit artigare i bemötandet.  Men nu är det ju tur att jag gick dit för det var just en sån som mig hon ville prata med. Så jag kunde få ett incheckningsnummer och plats på planet.

Sen,

var det utrop på nån fligth mummel mummel mummel mummel bege sig till gate mummel mummel omgående för incheckning.

Sen,
när det var dags att kliva ombord, så var hennes kollega inte sämre. Mummel mummel. Och tydligen hade han ackord på hur många ord han kunde få in på en halv minut. Både på engelska och svenska. Sen om ingen av oss passagerare hörde ett skit av vad dom sa verkade inte spela någon roll. Är det så att om jag betalar mer än 429 spänn för min biljett så kanske dom har bättre utbildning på att tala så man förstår? Fan folk kan ju missa flyget om man inte hör ett skit vad dom säger....


eller så är det bara det att man måste skruva upp volymen på hörapparaten lite mera nästa gång man ska flyga någonstans. Om man nu hade nån.

˜ L





bröllopet med stort B

Så var dom då Herr och Fru. Min brorsson och hans sambo. Och sannerligen var det ett bröllop med efterföljande baluns som inte stod det kungliga långt efter.

Spångas vackra medeltida kyrka var fylld till sista bänkplats.

Båda svarade rätt!

Prästen var hur cool som helst med sin underfundiga humor.

Hon som sjöng gick faktiskt att lyssna på. Båda sångerna.

Mysig festlokal med kanske inte det vackraste klingande namnet Olles Krog.

Svanar skulpterade i NATURLIG STORLEK  i is.

Melondekoren gick heller inte av för hackor.

Rosa rosor överallt.

God mat:
Mese i långa rader (10 olika smårätter, 3 dipsåser, bröd),  oxfilé med murkelstuvning, potatisgratäng och
baconlindade sparris. Mumsiga Fruktfat. Och som om det inte var nog så blev det gudomligt goda småbakelser & chokladfontän med tillhörande fruktspett serverade på nattkröken. Eller sent på kvällen i alla fall. Tidsperspektivet försvann så där efter kl 20 på kvällen.

Bandet spelade den absolut häftigaste och skönaste version av Pink Floyds Education jag någonsin kommer att höra när brudparet skulle skära tårtan. Som var i många många våningar och draperade med... Rosa rosor från topp till botten. Han som gjort den behövde då inte skämmas.

Det hölls tal, sjöngs och jag spelade upp  Kalles Kamel till allas uppskattning.
Naturligtvis grät man så mascaran rann. För det var onekligen ett mycket stiligt brudpar som sa ja till varandra. Och för att det  var två mycket kära personer som det strålade om. Samt att man blev verkligen stoltare än stoltast för att den lycklige brudgummen är min otroligt goa fina brorsson. Och att bruden var hans prinsessa.

Vädergudarna var med oss hela vägen ända tills det var dags att gå hem i gryningen. Barfota och skavsårig av allt dansande hela natten lång.

Dom som inte var där gick verkligen miste om någonting helt fantalastiskt.

Och det bästigaste av allt är att det finns på film ALLTIHOP. Fast det är nog inte alla som håller med om det.



Tack för att jag fick vara med och dela denna underbart häftiga upplevelse  Sebastian & Janicka. Alias Herr & Fru Törnström.

Yours Truly.


˜L

Skojsiga fjäderfän i vår herres natur.

Häromdagen var jag på stan med en av mina tanter och vi käkade glass och gottade oss i solens sken. När vi sen strosade runt så fick vi se en korp som satt på ett sadelskydd och plockade ull i stora tussar. Hans/hennes kråkkompis satt på cykelstyret och väntade snällt på sin tur. Sen, när korp nr 1 plockat näbben full och flugit iväg, så satte sig korp nr 2 till rätta och skulle hugga in på det ulliga. Men vi var då en liten skara mänskor som uppmärksammat detta ovanliga fenomen, så den stackarn satt och glodde på oss som glodde lika fascinerat tillbaka.  Pressen blev dock för stor för den stackars fågeln och till slut, efter ett halvhjärtat försök att rycka åt sig lite schysst byggnadsmaterial till boet, flög den sin kos.

 Vad den som rådde om cykeln i fråga tyckte angående det något kala fårarslet förtäljer icke historien.  Däremot har jag fått berättat för mig om en dam med en fiiiiin päls i huset där jag jobbar,  som hängde ut den på vädring och skatorna gjorde en korp och sen var pälsen inte så fiiiiin längre....

˜ L


RSS 2.0