Stolt

I kväll ska jag gå å café med min mamma och lyssna på en av mina underbara brorsdöttrar. Hon har verkligen "stjärnkvalité" som man säger. Jag är så stolt över att kalla mig faster till denna enormt begåvade, goa, kloka, roliga unga kvinna. För ett par år sedan var jag  och lyssnade på henne när hennes musikklass hade musikcafé, min väninna som följde med skrattade åt mig för stoltare faster fick man leta efter. Det syntes lång väg vad jag kände. Talesättet "spricker av stolthet" passar verkligen in på mig och jag bryr mig inte om jag ser fånig ut då jag står där och flinar glatt.  Det härliga är att  jag vet att detta är bara början. Att hon kommer att slå världen med häpnad över vad hon kan åstadkomma med sin musik och dans. Det enda trista är att jag träffar henne alltför sällan - men det är ju så med ungdomen; dom har fullt upp med att umgås med vänner, växa och göra sånt som ungdomar gör.


Ska tilläggas att jag är lika stolt över ALLA  mina sju syskonbarn -  för dom är alla individer med stor integritet och allt det där som gör dom till de  fantastiska människor dom är. 


Så är det bara.



Tacksam

Idag är det tredje dagen som solen skiner och snön ligger kvar. Fåglarna kvittrar och stjärnklara nätter. Man bara tackar och tar emot.

Helgliga Nattskapader

Helgen började  toppen med både middag och rötjut hos en god väninna på fredag kväll.  Vi såg film och blev så där lagomt salongsberusade som man ska bli så man mår bra dagen efter.  Fast av någon anledning så drömde jag ganska intensivt natten mot lördag så jag vaknade av att jag föll ur sängen..... en dubbelsäng... och NEJ ... det var inte pga några vilda erotiska drömmar heller!  Jag klarade mig undan utan att ens få blåmärke -  får väl tacka rötjutet för det att jag landade så "mjukt". *L*


Lördag natt gick jag och la mig vid 1- tiden och tänkte att "Gud va  skönt att få sova ut i morgon bitti!" ( jag var nykter ska tilläggas).  Vaknade yrvaken kl 4 och trodde att det var natten mot måndag, så jag steg upp och ställde väckaren på stereon så jag inte skulle försova mig.... gick och la mig igen och höll just på somna när jag kom på att det var ju bara lördagnatt.... så då var det bara att stiga upp igen och stänga av timern. Fy fasen va rädd jag skulle ha blivit om stereon hade startat kl 6.03. Hade förmodligen ramlat ur sängen igen. Funderar på om jag ska ringa en arbetsterapeut och få såna där sänggavlar dom har så att gamlingar inte faller ur sängen på nätterna om det ska fortsätta på det här viset. Kan  inte skylla på att det varit fullmåne heller. För då brukar det bli lite si och så med sömnen.

Men nu är det vecka igen och faktiskt kommer jag isäng "i tid" så man inte är alldeles som en sömngångare på jobbet och nu är det dags för att provsmaka en semmelbulle som blev till alldeles för en 20 minuter sen och sen dags å sova - förhoppningsvis i sängen hela natten =)

Go´natt & SovGottvarsninubefinnereriuniversum!
/ L

Manifesterande

I lördags när jag och min arbetskompis höll på att duka bort efter middagen, så säger hon helt plötsligt; " kan jag inte få en kram?" . "Självklart! " - säger jag. Varpå jag kramar henne länge och väl. Hon tyckte att det kändes så härligt att få en kram, och det tyckte jag också. Att både ge och få. Så sa hon att hon hade sagt till sin kille att folk kramas alldeles för lite - och jag måste faktiskt hålla med henne. Varför är vi så dåliga på det? Spontana kramar till vänner, sin käresta, familj och så vidare? Jag har bestämt mig att bli bättre på det och krama minst en person om dagen. Det mår man bra av.


I kväll var jag och fikade med en god vän. Drack en härlig varm kopp choklad med chili, kardemumma och kanel i. Vi pratade bland annat om färger. Varför är folk så rädda för att klä sig i mera färg - och inte bara i svart och grått? Det kan vara snyggt, men livet blir gladare med färg - tycker jag i alla fall. Är lite avis på alla härliga mönster som folk i indien, afrika  och latinamerika klär sig i.  Att våga synas oavsett form  på hullet.  Jag berättade även om den spontana kramen. Min väninna tyckte likadant - så vi har nu lovat oss själv att anamma dessa två nya deviser; Mera färg och kramar åt folket!

Så gott folk; Kram i massor till er allihopa därute i cyberrymden!
/ Lillie


Kontrasternas helg

 I lördagskväll blev jag "utlurad" efter jobbet av en arbetskompis på puben. Jag i min tur lurade ut en annan icke arbetskompis som behövde ut och se nåt annat än sin lilla etta. Det var mycke folk i farten och god kall öl i glaset och vi hade väldigt trevligt.  Gjorde nya bekantskaper på kuppen och dessutom så var det en kvinna i 45 års åldern som kom fram och tackade mig för en trevlig kväll. Hon och hennes karl hade suttit och tjuvlyssnat på oss *L*.  Är ju kul när man kan roa folk med sitt fyllesurr*L*. Vi var dessutom bland dom sista som gick. Dagen efter så vaknade man till strålande sol och inte bakis, så jag bestämde mig för att ta en promenad ( och köpa en dagenefterpizza ). Var så vackert väder ute. Strålande sol, mycke snö och blå himmel. Dessutom fick jag gå passare en liten skogsdunge för att komma dit jag skulle. Njöt verkligen! Och så tänkte jag på vars jag varit kvällen innan, i en väldigt varm lokal med massor av folk och sorl och så detta ljus, nästan helt tyst och vitt vitt vitt.  Visst är det härligt att man kan ha två sådana trevliga kontraster i sitt liv?


RSS 2.0