Dagens skörd.





2 Liter Röda Vinbär.

Bonus: Gick till grannfrun med en skål och som tack fick jag te och gomacka med stuvad skogssvamp.

Eftersom det är regnigt idag.

Tänkte jag liva upp med en bild som jag målade till födelsedagspresent till min fina kompis Louise i fjol.


Söndagsfilosofi i sandlådan.

Idag ville grannens lille son leka en stund när jag gick ut för att  hämta morgontidningen. Efter en stund så kom hans mamma ut och vi pratade om att skaffa barn och karl och hela det där köret. Att det inte alltid kanske är tänkt och att det är inte  meningen med livet. En del kanske växer som människa när dom får barn, medans andra får växa genom att umgås med andras ungar. Jag brukar säga att jag har visserligen inga egna barn, men jag har ett helt gäng syskonbarn + syskonbarnbarn, samt en massa vänner som har barn så jag kan säga att jag har barn ändå - om än inte mina egna.

Att vara allena och inte ha man och barn är ibland nåt som får folk att undra över om varför man inte har det och om det är för att man inte vill. Men så kan man ju inte säga. Livet blir vad det blir. Och man kan ju inte skaffa det där familjelivet bara för att slippa få en massa korkade frågor. Att leta har aldrig varit nåt bra alternativ för det brukar sluta obra. Har slutat obra hittintills. Så det går bort.

Och som min underbara granne sa: Hon var ibland inte säker på att hon skulle höra till den där skaran som skaffade familj (Nu är hon gift och har två goa barn). Det finns ju massor av trevligt att göra och man utvecklas ju av detta med. Visserligen kan ju nån ha argumentet att man lär sig av den man lever med, men då måste jag ju säga att man lär sig av alla människor oavsett om dom är trevliga eller otrevliga. 

Berättade att jag sneglat på en bok som jag ska läsa när jag får ändan ur som heter : Från singel till självbo : konsten att trivas i sitt eget sällskap av Kicki Biärsjö. Att jag kallar mig för självbo istället för singel. Som hon gör. Då berättade min granne om en väninna till henne som kallar sig Enastående  istället för Ensamstående.

Det tycker jag var ett sannerligen Enastående fantastiskt bra ord!

~ L

Herr & Fru Törnström.





Ja man kan inte annat än tycka att det är ett riktigt stiligt par! Å den där lilla kerublockiga prinsessan är deras dotter Romina.

Kom just på att dom firar 2 månadersig bröllopsdag idag! (Redigerade rubriken, detta skrevs den 19 augusti).


Delar av årets trädgårdsupplaga

Denna ljuvliga blomma går under namnet Månviol.



Humlorna måste ju ha nånstans att gömma sig när det regnar.



Underbara färger eller hur!?







Man kan inte annat än bli glad av all denna blomsterprakt!



Vy från balkongdörren.


Fågelbad


Blårosalilavitklintorna har jag sått själv. Och det kommer nya hela tiden.



En av alla mina humlor som förärat mig med ett besök i sommar.




Visst ser den rätt smaskig ut min egenhändigt odlade böna?


Frukostmys på semestern.

Ett glas Yogite med honung. En skål med Mezeyoghurt, päron, flingor och honung ringlad ovanpå. Till det en av Sveriges bästa morgontidningar. Å sitta ute i min trädgård i en skön fåtölj. Sämre ställen kan man äta på.


Bildpremiär!!

Har äntligen gjort slag i saken och lagt in lite bilder på datorn. Och jag tänkte börja med att visa min lilla
kärlekslurva. Allragosigastelillagumman. I alla fall i Mitt universum =)












Ja då har man äntligen gjort slag i saken och laddat in bilder på datorn.     Och som allraförstabilden tänkte jag visa min lilla kärlekslurva. Finfinastemissen. I mitt universum i alla fall.

Lyssnat på P1 i går kl. 10.46. Eller nåt.

om vikten av kärlek för att överleva. Och att åka på Göta Kanal.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=3917851

Vikten av att vara uppmärksam när man lagar mat.

Annars kan det bli tokigt. Som idag, när jag skulle göra pastasås till lunch,  i ett ögonblick av tillfälligtemporärförvirring, bara tog första bästa brunglasade kryddburk, hivade ett stort lass av innehållet i såsen, och upptäckte till min fasa att däri var det brunt och inte rött som paprika ska vara.

Ergo, det var KANEL.    

...

Trots min förvirring och panik och lite ilska faktiskt, så slutade det hela ganska väl. Lyckades sleva bort det mesta av den oönskade kryddan och tog rätt burk. Med paprika.

Resultatet? Jo det blev ganska gott, trots att man kände av de där lilla kaneliga som ändå bidde kvar. Men jag kan heller inte påstå att detta tafelburkmisstag ledde till någon sådan där smaksensationsnyhet som man kan tänka sig att göra igen och sprida vidare. Som hon som glömde älgsteken i ugnen som hon skulle tina på låg värme och därmed var tjälknölen född.



Men det är en annan historia.

~ L

Jag bara blir så åhhh!!

När jag hör Koop Island och Ane Brun.



Så många böcker. Så lite tid.

Enligt en herre vid namn Leonid Taycher, som arbetat med att sammanställa information från bl. a ISBN- kataloger, bibblor och förlag - är summan av all världens boktitlar 129 864 880..

Jahaja, och när har han tänkt att jag ska hinna läsa dom?


~L


Intet nytt.

se  En sajt där man kan följa Prins Westlings twittrande och andra viktiga nyheter av det mer koleriska slaget, d.v.s humor en masse.

Så har du en jävligt dålig dag och behöver skratta tills du gråter är detta rätt sida för dig. 
 
Alltså

www.intetnytt.se

~ L




Tji fick han.

Den där 63 årige slemgubben som stod åtalad i Kambodja, för att ha förgripit sig på bl a sin egen adoptivson,  sitter där han ska sitta. Nämligen bakom lås och bom. I 6,5 år. Detta trots att han skrutit om att han trodde att han skulle bli frigiven, då han sa sig ha mutat domarna med en massa dollar. Men se de sket sig.


Inte allt som är dåligt med fredag den 13:e.

~ L




My deepest thanks.

Tja, va ska man säga? Spooks är tillbaks och man är vänlig nog att köra två nervkittlande avsnitt på raken.

En får tacke å bocke.

~L

Som taget hur en sagobok.

http://www.studiocortes.com/

Massor men inspirerande.

www.marthastewart.com

Apropå dessa kommissariesar.

Glömde ju den alltid oglade Dasziel och hans medhang Pascoe.

Samt

Herr Dagliesh.

~ L

Skrämmande hört.

I Umeå görs det tydligen anmälan om EN VÅLDTÄCKT VARJE VECKA !!!!  Huga säger jag bara. Och ännu mera huga säger jag, när man betänker att det säkerligen finns ett stort mörkertal där någon blivit våldtagen, men som inte vågar anmäla.

Detta i Umeå.

Med sina drygt 114 000 innevånare.

VA FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKOR SOM VÅLDFÖR SIG PÅ NÅN ANNAN PÅ DETTA VISET?!?!?!?!?!? 

~ L

På fjärde dagen.

Semester.


Är att kunna kliva upp vid 6 tiden och ge misse mat, tillreda sig själv en skål med fil & flingor. Sitta i morgonrock på balkongen och  fridfullt konsummera sin frukost till ljudet av fågelsång.

Sen,

Går man och lägger sig igen och sover ett par timmar till.


~ L

Alla dessa goa kommissariesar.

Har aldrig varit intresserad av att läsa "sommardeckare".  Men när det gäller engelska televisionsdeckare så säger jag ja tack oavsett årstid och dom är ju såååååååååå många!!! Halleulja säger jag bara.

Kommissarie Barnaby.
Kommissarie Frost.
Kommissarie Gently.
Kommissarie Lewis
Kommissarie Lynley.
Kommissarie Morse.
Kommissarie Tennison.

å så den lilla rara skärpta tanten Mrs. Marple.

Bara välja och vraka.

~ L

Tre glada överraskningar i ett.

Tur man bakat häromdagen, för det blev oväntat besök ( och nej jag kör med REKO Arvid Nordvqist arabica mörkrostat - inte Gevalia) idag. Två av mina bästa vänner dök upp från varsitt håll med en del av sina barn. Mycket mysig samvaro blev det. Tur att jag har mycke rumpplats med mina bänkar nu på balkongen. Och de kom inte tomhänt;

Den ena hade med sig två blomskott. Elefantöra och en sorts Aloe. Den andra hade plockat röda vinbär på sin gård med sin dotter, som de tyckte att jag skulle ha lite av. Så nu får man plantera lite nya roliga blomster i lillrummets söderfönster och koka egen saft.

Som grädde på moset så har jag fått smörja kråset av två av mina egenhändigt odlade bondbönor. Och fler är på gång.

Likt ett kinderägg fast MYCKET trevligare. Och godare.

~ L

Gu vad det är skönt med regnet som öser ner.

Då får man sova länge och ofta i begynnelsen av semestern.
Ge katten mat och sova lite till.
Läsa en stund och sova lite till.
Gosa med katten och sova lite till.
Dagen full med små sova lite till.

Och ja. Jag somnar ovaggad på kvällen och sover som en prinsessa heeeela natten. Liks.

~ L

Iakttagelse av nytt prefix.

I dag när jag tog bussen för att handla satt en ung tösabit i övre tonåren bara en bit ifrån mig och konverserade i sin mobil. Under denna korta tid som resan tog för mig från A till B - ungefär 10 minuter, hann hon säga As säkerligen 15 ggr. Exempel: As - grymt, As- tankad, As -mycket. O.s.v.

Och nu är jag as-trött och ska sova.

Typ.






~ L


Man lär så länge man lever. Jupp.

Helt otroligt va skönt det var att vakna kl 6 i morse, ge misse insulinet och mat, frukosta lite själv för att sedan krypa ner under täcket och läsa lite DN och sen sova ett par timmar till.

Har sedan ägnat dagen åt att läsa om diabetes hos katter och hur man kan få ordning på eländet. Och det ska jag säga att man häpnar över hur mycket skit det finns i kattmat och att det får överhuvudtaget finnas. Bara för att man ska få tjäna pengar på okunniga kattägare som litar på att det dom rekommenderar ska vara rätt. Att man drygar ut foder för att det inte ska kosta så mycket i produktion, med en massa spannmål och grönsaker och på det så häller man i socker??!!!  

Kort kan jag säga att jag lärt mig att katter är uteslutande köttätare och ska ha vatten när den äter.
Att den inte kan tillgodogöra sig det protein som finns i grönsaker och spannmål.
Att den helst ska äta rått kött.
Att den inte dricker som andra djur och känner törst på samma sätt som hundar eller vi människor.
Att den är väldigt känslig för laktosprodukter och fiskprodukter. Så tallriksmodellen är i det här fallet helt uteslutet.

Så,

 även om misse har nio liv så är den sannerligen ingen enkel "konstruktion".

Men det känns bra att man har hittat ett forum som kan hjälpa, och i fredags träffade jag en kvinna som arbetar inom djurskyddsföreningen. Hon berättade att hon hade en gammal kattgubbe som fått diagnosen grav diabetes men som med bra foder blivit "frisk". Så jag känner sig väldigt hoppfull. Har dessutom köpt en blodsockermätare som jag försöker få kläm på och man blir sannerligen imponerad över alla finesser som finns numera.

Och jag är väldigt tacksam och glad över alla som stöttar mig och min lilla kärlekslurva. Och som hon vars väldigt kunniga råd jag studerat idag sa; hon skulle ångra sig om hon inte verkligen försökte . För även om det blir en hel del massa mera göra så är man skyldig missen det.


Och så har man ett ansvar. Och kräver det att jag rör ihop käket själv till min lilla darling så då banne mig gör jag det. Hon är värd det BÄSTA. Så det lär gå åt en hel del renskav hädanefter.

AMEN.


~ L

Slagfärdigt eller otro(f)värdigt?

Ett antal inhyrda druider utrustade med slagrutor fick i uppdrag att tömma en österrikisk motorväg på negativa energier. Och dödsolyckorna upphörde.

Läst i DN´s Namn & Nytt i en majupplaga från i år.

~ L

Grön Lycka!!

Igår upptäckte jag att min lilla squashplanta börjat yngla av sig med sin första squash. Man känner sig som värsta trädgårdsmästar´n. Och i detta fallet anser jag att storleken faktist HAR betydelse.


~ L

Uppföljning av lagen om ALLTINGS jäfvlighet.

Ja jag säger då det. Eller snarare skriver. Så gick det ett par dagar, så fick jag tips av grannen att kolla upp anslagstavlan bredvid soprummet, för där hängde det visst en övergiven nyckel. Denna var dock inte min, men däremot så satt en lapp på soprumsdörren:

Du som har glömt nyckeln i dörren.
Ring ................ så får du den tillbaka
mot beskrivning.

Sålunda ringde jag. Och det var min nyckel.      YYEEEYYY!!!!!!

Men

mitt all denna lycka över att ha återfunnit min bortkomna nyckel så blev jag lite rädd. För jag har absolut inget minne av att jag tog vägen förbi soprummet på väg till bussen på väg till jobbet fredag eftermiddag.  


?!?!?!?!?!?!?!!!????

Så det var i grevfens tid att jag fick semester - för man vet aldrig vad jag hade glömt härnäst, eftersom hjärnan verkade ha stängt ner minnesfunktionen.

Och idag har jag gjort ett ryck och vanhelgat den heliga söndagen och storstädat mitt hem. Så nu kan jag sitta på balkongen och bara lata mig utan att snubbla efter de allt större dammråttorna.


~ L


Så var det slut på sommarvikariatet.

Så i eftermiddag kl 17 så var det dags. För årets upplaga av semester. Lata dagar på balkongen ska det bli. Göra sånt som man bara vill. En och annan dag i bärskogen. Få pyssla om min lilla kärlekslurva på heltid. Och hoppas på att vi får ordning på hennes skitdiabetes som inte riktigt vill bestämma sig för hur den ska ha det. När man tror att det äntligen går åt rätt håll så börjar det igen. så det känns skönt att få fokusera helt på att se till att lilla Lisa har det bra. Detta är nu endast 9 timmar bort.


Yeeey!!!

~ L

Tänk vad tiden går.

Jag minns precis vad jag gjorde för 25 år sedan. Jag var hemma hos päronen och njöt av fjällivet. Gammal var jag inte heller. Inte ens myndig fyllda. Min äldste bror ringde flera gånger i timmen och frågade efter morsfars och jag sa varje gång att dom har inte kommit hem från fisketuren än. Så höll det på hela dagen. Till slut tvingade jag honom att berätta, fast jag redan visste ganska säkert vad det var han så nödgat skulle ha tag i fiskefolket för att berätta. Nämligen att han blivit pappa till en liten Karin.

Som inte är så liten längre. Hon fyller 25 år idag. Nemmeligen. Fast jag tycker det inte är så längesen hon var en liten knodd utan ett enda hårstrå på huvudet och väldigt lik en minibuddah. Söt som socker var hon.

Men nu är det en gång så att hon har vuxit upp till en klok ung kvinna med mycket stor integritet och så vidare. Ska inte ta till alla superlativer jag kan för att inte göra henne alltför generad. Finns risk att jag skulle anklagas för jäv ifrågan också. Men det skiter jag i. För jag är stolt över att få kalla mig faster till henne. Hoppas att hon är stolt över att jag är hennes faster.

Dock, man tror att man har all tid i världen och så vidare, men åren schwischar förbi och vips så har det gått 25 år. Det är i alla fall tur att man har minnena kvar. Och en och annan bild och teckningar. Och en bandinspelning där vi försöker få den lilla damen att sjunga den gamla slagdängan O ajajajaj Buff. Dock var hon mer intresserad av att få gå och kissa. Fast jag har också cd skivor med hennes egenhändigt skrivna musik också. Men man ska aldrig slänga nåt. För man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.


Och i morgon skulle min mormor om hon hade levat fyllt 99 bast. Hade varit nåt det. Kanske du Karin lever uti hundrade år. Blir nåt det också. Men det är långt dit. Tror man. Schwooosch!!!

˜ L


Något udda medicinordination.

2 KAPSLAR 2 GÅNGER DAGLIGEN
I 10 DYGN.

MOT LUFTVÄGSDIARRE.


Läst under Namn & Nytt i DN 31 juli.

Historien förtäljer även att den sjuka har trots allt återhämtat sig.


˜ L

Historieförvanskning med rejält förkrympta mått.

Att följa den engelska tv-serien The Tudors har varit en av mina favoritsysselsättningar söndagskvällar kl 21. För att den har trovärdigt speglat den tjurige och egensinnige kungen som reformerade kyrkan bara för att få gifta om sig. Typ. Och all den brutalitet som han faktiskt körde med. Även de övriga medverkande har gjort ett sjuhelsikes bra jobb att tolka sina karaktärer med trovärdighet. Ned till den grymmaste avrättning som dom utsattes för en efter en. Men nu börjar den trovärdigheten att tryta.

Serien har kommit till när Henrik VIII är gammal med den tidens mått mätt och halt & lytt pga sin tornerspelskada, men där tar det stopp. För i verkligheten så var herr H vid detta skede i sitt liv tämligen korpulent; han hade ett imponerande midjemått på 137 cm. Men av detta syns inte en skymt detta gigantiska omfång när Rhys Meyers rollfigur hoppar isäng med den där unga snärtan som ska bli fru Henrik Tudor numro 5. Snarare ser det ut som om karln i fråga har inte gjort nåt annat än att tränat sju dar i veckan på värsta gymmet. Likadant är det med fru numro fyra, Anna av Kleve, hon var tydligen koppärrad i ansiktet men inte ens den minsta finne syns i ansiktet på Joss Stones rollkaraktär. Det är tydligt att här får historiens äkthet stryka på foten för att det där förbannade sexapealet ska ha större intresse.

SKIT!!! Säger jag bara.

˜ L

En gammal gla´ tralldänga.

Nyss var himlen mörk och grå
nu den åter lyser blå
solens strålar leka i varje prång
Nyss var jag så sur och trist
kände mig som pessimist
men nu glad som lärkan jag sjunger min sång

Jag blir så glad när solen skiner
jag glömmer snön som föll i fjol
och alla trumpna sura miner
de smälta bort som smör i sol

~ L


Skön sysselsättning när man har ledig dag och hur man kan göra nån glad med en enkel kaka.

Sova längelängelänge. Eller i alla fall gå och lägga sig igen efter den viktiga halv 6 morgonrutinen att ge renskav och insulin till kärlekslurvan.

Äta frukost och läsa en trevlig dagstidning typ DN i sin balkongträdgård.

Svänga ihop en mumsig rulltårta och under tiden  lyssna på reprisen av Per Morbergs  Sommar i P1:



http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2071


Snacka om att han hann med de mest olika ämnen på dessa 1 och en halv timme!

Sen åka iväg och donera den mumsiga rulltårtan ( i alla fall halva) till snälla veterinären med assistenter (dom blev väldigt glada kan jag säga ) för allt dom gjort för min fyrbenta vapendragerska.

Passar på att svänga förbi och hälsa på en kompis som bor i de där krokarna. Få provsmaka hemodlad sallad och sockerärtor. Dricka en kopp kaffe och njuta av vackra gamla äppelträd på hennes baksida. Mitt i allt detta kom vi på att vi faktiskt i denna slutet av julis månad har känt  varandra i hela 21 år!!!! Fantastiskt!  En riktigt go kompis är hon. Bra vänner ska man vara riktigt rädd om.

Sen

efter lite kringelikrokar hem och laga käk till mina gäster varav den ena jag mutar med mat för att han ska hjälpa mig att återinställa mitt bredband. Det  är min filosofi, att det jag är bra det kan jag byta bort för att få nåt gjort som nån annan är mycket bättre på. Kallas tidsbesparing också. Nåt  han kan göra på 10 minuter som skulle förmodligen ta mig en halv dag. Som jag kan tillbringa med att göra det där andra istället som är mycket roligare.

Vad det blev för mat?

Tonfiskröra och pasta.

Rulltårtan;  Crème fraiche, vit choklad, en gnutta lime och egenhändigt plockade blåbär.


Hur enkelt som helst.
Men himmelskt gott!!


˜ L






Kolla in bilden längst ner.

http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/han-malade-in-i-det-sista(2035187).gm



Ett riktigt sagohus! Och det finns på riktigt! =)

˜ L

Så var man gammel upphöjt i gånger fyra.

 Nånstans  mellan 5:50 och 8:00 fredagen den 30:e juni så valde hon att göra entré till detta jordiska livet. Vad hon ska heta vet jag inte än, men hon var 50cm lång och fjädervikten 3 900 gram.

Hjärtligt välkommen!!

˜ L

RSS 2.0