Nalta eljest pizza
Pizzadeg:
3 dl ljummet vatten
1/4 dels paket jäst
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Rör ihop jäst vatten och salt så jästen blir helt upplöst. Häll i mjölet och rör ihop (ej knåda) till en slät degsmet.
Låt jäsa i ca 45 minuter. Kavla därefter ut den på en bakplåt. Gärna med bp-papper under. Å lite mjöl.
Fyllning:
Blanda 1,5 dl mosat tomakross med 1 msk rosmarin, 1 msk oregano och 1 msk basilika. Låt stå och dra under tiden som degen jäser. Sprid sedan ut detta över den utkavlade degen.
Stek 1 halvt paket bacon och låt rinna av på papper.
Skiva 5-6 stora champinjoner och strö över tomatsåsen.
Skiva 10 skivor getost över champinjonerna och tomatsåsen.
Klipp baconet i lagom stora bitar och lägg över getos, champinjoner och tomatsås.
In i mitten av ugnen och låt grädda i ca 15-20 minuter i 250 grader celcius.
Servera med en god sallad, ett glas vin eller en kall öl.
Hur gott som helst!
~ L
3 dl ljummet vatten
1/4 dels paket jäst
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Rör ihop jäst vatten och salt så jästen blir helt upplöst. Häll i mjölet och rör ihop (ej knåda) till en slät degsmet.
Låt jäsa i ca 45 minuter. Kavla därefter ut den på en bakplåt. Gärna med bp-papper under. Å lite mjöl.
Fyllning:
Blanda 1,5 dl mosat tomakross med 1 msk rosmarin, 1 msk oregano och 1 msk basilika. Låt stå och dra under tiden som degen jäser. Sprid sedan ut detta över den utkavlade degen.
Stek 1 halvt paket bacon och låt rinna av på papper.
Skiva 5-6 stora champinjoner och strö över tomatsåsen.
Skiva 10 skivor getost över champinjonerna och tomatsåsen.
Klipp baconet i lagom stora bitar och lägg över getos, champinjoner och tomatsås.
In i mitten av ugnen och låt grädda i ca 15-20 minuter i 250 grader celcius.
Servera med en god sallad, ett glas vin eller en kall öl.
Hur gott som helst!
~ L
Liten reflektion
säga vad man vill om vintern men sannerligen ont om snö är det inte gott om.
˜ L
˜ L