Nalta eljest pizza

Pizzadeg:

3 dl ljummet vatten
1/4 dels paket jäst
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Rör ihop jäst vatten och salt så jästen blir helt upplöst. Häll i mjölet och rör ihop (ej knåda) till en slät degsmet.
Låt jäsa i ca 45 minuter. Kavla därefter ut den på en bakplåt. Gärna med bp-papper under. Å lite mjöl.

Fyllning:

Blanda 1,5 dl mosat tomakross  med 1 msk rosmarin, 1 msk oregano och 1 msk basilika. Låt stå och dra under tiden som degen jäser. Sprid sedan ut detta över den utkavlade degen.

Stek 1 halvt paket bacon och låt rinna av på papper.

Skiva 5-6 stora champinjoner och strö över tomatsåsen.

Skiva 10 skivor getost över champinjonerna och tomatsåsen.

Klipp baconet i lagom stora bitar och lägg över getos, champinjoner och tomatsås.

In i mitten av ugnen och låt grädda i ca 15-20 minuter i 250 grader celcius.

Servera med en god sallad, ett glas vin eller en kall öl.

Hur gott som helst!


~ L

Kommentarer
Postat av: Frida

Det låter gott det där:) Hoppas allt är bra med dig. Nu är datum för min utsällning bokade i sommar. Finns på min hemsida. Ta han dom dig.



kramar Frida

2010-04-22 @ 14:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0