Snabbmat à la husmanskost.

5 medelstora skalade och rårivna potatisar.
1 halv hackad gul lök.
1 ägg.
1 nypa salt.

Rör om ordentligt. Låt vila i 5-10 minuter.

Använd en sked och stek små "plättar" på medelvärme tills båda sidor är gyllenbruna.

Servera med lingonsylt,  rimmat stekt fläsk, kall mjölk och  hårdbrödmacka.

Smaklig Spis!

~ L


Hur underbart är det inte

att börja höra alla vårfåglar kvittra i vart och vartannat träd. Det är verkligen ett tecken på att vi går mot ljusare tider =)

~L

Snabbmat

Två personer.

Två normalstora morötter som skärs i stavar, tre - fyra skalade klyftade potatisar, en halv fänkål skivade i stora bitar, flera klyftor vitlök, en gul lök i stora klyftor. På med raps eller olivolja. Strö över en rejäl nypa färsk rosmarin.  In i ugnen på grill i 250 grader celsius i en sisådär 15 minuter. Salta. Mosa under tiden en halv bit kvibillle gräddädel/ fetaost med en halv burk crème fraiche.

Servera med nåt gott bröd och en kall öl eller ett glas vin.

~ L


Lammnam.


2 dl Gräddfil.
1/2 burk Crème fraiche.
3 msk färsk riven Pepparrot.
1 msk färsk hackad Rosmarin.
1 msk färsk hackad Persilja ( eller fryst).
1 hg tunna skivor som rökt Lamm, som hackas fint.
1 liten fint hackad Röd lök.
Grovmalen Svartpeppar.
Salt.


 Denna röra blir bara godare om den får stå och gona sig i kylen över natten.

Tillbehör:

Nåt gott grovt bröd  ( danskt rågbröd på surdeg t.ex.), eller fullkornsknäcke.

I stället för smör mosa en Avocado.

Lägg dit lite Alfaalfagroddar.

Klicka på lämpligt med röra.

Garnera med lite färsk Rosmarin.

Servera med en kall Öl.

~ L


Personligt Citat

My advice is: Never peel potatoes. Think of the time that would be saved in this country if nobody peeled potatoes.

Sagt av Liz Smith, hela Englands favoritfictionellagamlatant (född 1921).
Kan just  nu ses i "Lark Rise to Candleford" i en tv nära dig på söndagar kl 18:15 på 2:an.

~ L

Om du vill ge dina öron godis


ge dom Klak Tik



http://www.myspace.com/klaktik

 

~ L


RSS 2.0