Observationer bakom ratten.

Har i helgen haft förmånen att låna min brors bil då han varit med fru i huvudstaden hos sina barn och barnbarn. Kan inte påstå att det var bästa vädret för bilåkande men man får inte försitta chansen när man väl slipper släpa tunga grejor på bussen eller passa busstider för den delen.

Men jisses hur folk beter sig i trafiken. Som om de vore de enda i hela stan som är ut och  kör - eller går för den delen. Eller vad det nu är dom sysslar med. Alla ska ut från sina parkeringar samtidigt. Man upptar halva vägen. Använder inte blinkers. Parkerar dubbelt. Folk som går mitt i vägen, bakom bilar och framför bilar och inte håller sig till kanten. Själv så är man livrädd för att bli påbackad eller nåt annat otrevligt och därför håller sig verkligen på sin kant och ur vägen. Även om bilister ska ha uppsikt så har man fan inte ögon i nacken och kan snurra varvet runt med skallen som ugglor gör och hålla koll åt alla väderstreck när man ska backa ut. Och dessa tokiga cyklister som bara trampar rakt ut i vägen utan att kolla sig för. Och prat i mobil borde vara strängeligen förbjudet när man kör bil.

Tack och lovom så har man kommit undan utan en skråma på brorsans bil och det blev 1:a advent i år också. Precis som den ska vara. Stjärnklar, mycket snö och lite stilla frid mitt i all den där julhetsen som bara börjat.

Glad 1:a Advent. 

 ~ L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0